A Guitar Hero-ról

Szerző: Ventoos on 2009.05.02. 13:42

A játékmechanika relatíve egyszerű. A képernyőn egy virtuális gitárnyakat láthatunk, amin fentről lefelé haladva, nehézségi fokozattól függően gyorsabban, vagy lassabban, illetve 3-5 különböző, a gitárhúrokat szimbolizáló hangok érkeznek. Ezeket időben kell eltalálni a játékosnak, a megfelelő húrokat helyettesítő 5 gomb egyikének, vagy több gomb kombinációjának lenyomásával. Természetesen minden lejátszott hanghoz, a nyakon való húr lefogásán túl egyszer meg kell pendítenünk a húrokat helyettesítő gombot is.

A hosszú hangokat torzíthatjuk a whammy bar pöcögtetésével, illetve az igazán tehetséges játékosok a későbbi, nagyon gyors számokhoz alkalmazhatják az úgynevezett hammer on, illetve pull off technikákat. Ha jól csináljuk a dolgunkat, akkor jutalmunk nem marad el, a rajongókkal együtt tombolhatunk hajrázva a különböző legendás rock számokra. Ha viszont sorozatosan mellécsapunk, akkor csak szánalmas gitárnyivákolást, és egy idő után a türelmét elveszítő tömeg hangos robajlását fogjuk hallani. Emellett minden szám során érkeznek speciális energiával töltött hangok is, amiket ha sorban hiba nélkül leütünk, kapunk értük egy kis sztár energiát jutalmul, amiből ha kellő mennyiségnyit összegyűjtöttünk, a gitárunk függőlegesbe való döntésével teljesen bevadíthatjuk a rajongókat.

Néhány hiányzó alapművet leszámítva a zenei választék pazarnak tekinthető. Rengeteg híres rockpápa muzsikája megtalálható keverve egy kazalnyi, underground együttes számaival egyetemben. A majdnem ötven számot számláló választékban olyan legendás zenekaroktól, mint a Deep Purple, Judas Priest, Jimi Hendrix, Black Sabbath és Megadeath-től kezdve a Queen, Kansas, Red Hot Chili Peppers, ZZ Top és a Blue Oyster Cult-on át egészen a különböző underground bandákig minden valamire való rock rajongó találhat magának valami tetszetőset.

A Guitar Hero nem egy egyszerű játék. Összesen négy nehézségi fokozat közül választhatunk easy-től kezdve az expertig. A nehézségi fokozatok közti különbséget részben a kották lepörgésének sebessége, illetve a lefogandó húrok száma teszi ki. Míg a legkönnyebb fokozaton minden számhoz elég csak az első három húr lefogása, addig Hard és Expert fokozaton már mind az öt húr között kell váltani, néha eszeveszett sebességgel.

Kétségtelen, hogy a valódi gitározáshoz köze sincs a játéknak, de az ember mégis tisztelettel tekint a játék után azokra, akik képesek ezeknek a számoknak a lejátszására egy igazi gitáron. Ugyanakkor nincs is annál jobb érzés, ahogy az ember a kezdeti szenvedések után fokozatosan egyre magabiztosabban játszik virtuális hangszerén, érezhetően fejlődik és szépen lassan megbirkózik a nehezebb fokozatokkal is. Aki ezzel játszik, ne gondolja magáról, hogy tud gitározni, ahhoz ennél jóval több szükséges!

Forrás: Wikipédia: Guitar Hero

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://guitarheroes.blog.hu/api/trackback/id/tr271098734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása